9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

lead image

Sebelum terus berasmara, para suami wajiblah buat 9 perkara yang mampu menaikkan nafsu wanita ini. Barulah sesi asmara nanti makin umppp dan takkan dilupa!

Foreplay untuk menaikkan nafsu wanita

Rasanya, semua pasangan suami isteri sudah tahu yang foreplay adalah benda paling wajib dibuat untuk menaikkan nafsu wanita sebelum berasmara. Tapi, ada juga lelaki yang tak tahu macam mana nak buat wanita turn on.

Untuk menjadi suami yang hebat lagi dicintai dan digila-gila oleh isteri, lelaki haruslah bijak mengemudi nafsu sendiri, malah menaikkan nafsu si isteri. Barulah berasmara umpama satu win-win situation yang kalian tak sabar nak buat.

Bukannya susah pun nak buat isteri anda itu turn on. Cukuplah kalau anda buat 9 benda wajib ini sebelum kalian berasmara. Pasti si isteri akan tersenyum sampai ke telinga. Betul tak isteri semua?

Jadi, jom. Kami akan bongkarkan apa 9 benda yang semua suami WAJIB BUAT pada isteri anda sebelum kalian berasmara dan mencapai klimaks. Anda pasti akan berterima kasih pada kami nanti!

9 benda wajib buat untuk menaikkan nafsu wanita

Naikkan nafsu wanita dengan 1# Meditasi

src=https://imgix.romper.com/uploads/image/2017/8/28/11fcefda 2f81 4db1 a893 0dcdb90b4e9b giphy.gif 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Eh, jangan gelak! Tahukah anda yang meditasi sebenarnya boleh membantu anda membuatkan pasangan lebih turn on sebelum berasmara?

Ha… menurut Emily Fletcher, seorang cikgu meditasi – jika anda beri fokus pada pernafasan ketika meditasi, anda akan lebih kurang tertekan, semakin dekat dengan pasangan dan boleh melakukan seks yang mind blowing!

Jadi sebelum terus beraksi itu, apa kata tarik nafas dan bermeditasi sejenak?

Naikkan nafsu wanita dengan 2# Cuddle manja-manja

src=https://imgix.romper.com/uploads/image/2017/8/28/83ccbcc7 6674 46c3 bf28 0f3fab1b574c giphy.gif 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Siapa yang tak suka bermanja-manja atau cuddle? Biasanya, cuddling adalah langkah yang dibuat selepas berasmara. Tapi, sebenarnya ada bagus juga jika anda cuddle dulu dengan isteri sebelum itu.

Lagipun, siapa yang nak tolak jika pasangan ingin bermanja-manja? Sesi bermanja akan merapatkan lagi hubungan antara anda dan pasangan kerana ia merembeskan hormon oxytocin atau “hormon cinta”.

Naikkan nafsu wanita dengan 3# Sexting

src=https://imgix.romper.com/uploads/image/2017/8/28/11236582 45be 4e50 82a0 61b3a6bc836e giphy.gif 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Siapa kata kalau anda sudah berkahwin dan duduk sebumbung dengan pasangan, kalian tak perlu buat sexting lagi? Sebenarnya, sexting membuatkan pasangan “mendambakan” anda dengan lebih kerap.

Jadi, selalu-selalulah hantar kiriman mesej berunsur seks pada pasangan untuk menggoda mereka. Contohnya mungkin selepas mereka ke tempat kerja.

Pasti mereka akan terbayang-bayang godaan anda itu dan tak sabar nak anda balik rumah untuk terus beraksi. 

Naikkan nafsu wanita dengan 4# Main dengan puting

src=https://media2.giphy.com/media/3oGRFddNeGfz1oTmUM/200w.webp#0 grid1 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Jangan sesekali lupa tentang puting, okay! Puting adalah salah satu anggota badan manusia yang paling mudah mencetuskan klimaks atau orgasme.

Jadi, rangsang puting pasangan sebelum kalian memulakan aksi agar kalian melalui satu sesi asmara yang tiada tandingan dan tak akan dilupakan!

Naikkan nafsu wanita dengan 5# Pandang satu sama lain

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2017/11/6898758 3x2 940x627.jpg 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Kredit: ABC

Ramai pasangan yang tidak suka memandang satu sama lain ketika melakukan seks. Mereka menganggap merenung mata adalah satu perkara yang aneh. Tapi kenapa pula?

Sebenarnya, menurut kajian dari Aberdeen University di Scotland, merenung dan memandang antara satu sama lain akan membuatkan pasangan rasa lebih dihargai, meningkatkan godaan , menaikkan nafsu wanita dan membuatkan pasangan lebih tertarik.

Jadi, suami janganlah skip langkah ini. Buat jangan tak buat, ya!

Naikkan nafsu wanita dengan 6# Pakai minyak pelincir (lubricant)

Kalau kalian bukan dalam pencubaan untuk hamil, kalian patut cuba menggunakan lubricant. Yang seronoknya, ada pelbagai jenis lubricant di pasaran sekarang.

Suami boleh cuba lubricant yang ada perisa (yummy!) agar si isteri lebih seronok ingin memberikan oral seks. Lepas itu cuba pula lubricant yang ada sensasi sejuk untuk meningkatkan sensitiviti vagina isteri.

Pasti lain dari yang lain sesi asmara anda nanti!

Naikkan nafsu wanita dengan 7# Aromaterapi 

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2017/11/aromatherapy.jpg 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Kredit: The Wellington Centre

Tahukah anda yang bau dari aromaterapi mampu membuatkan anda lebih turn on? Kalau anda tak tahu sebelum ini, sudah tiba masanya untuk anda ke supermarket sekarang untuk beli lilin aromaterapi!

Naikkan nafsu wanita dengan 8# Tengok monyet

src=https://imgix.romper.com/uploads/image/2017/8/28/0968ed0a 2cf3 4072 8e42 f6d670d6c68c 200.gif 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Alamak, ini satu lagi benda pelik tapi wajib suami buat kalau mahu isteri anda itu cepat terangsang dan turn on. Menurut pakar psikologi Meredith Chivers, menonton filem monyet seperti Planet of The Apes mampu membuatkan wanita lebih “ada mood” untuk bersama suami.

Pelik, tapi boleh cuba kan?

Naikkan nafsu wanita dengan 9# Kenyit mata

src=https://imgix.romper.com/uploads/image/2017/8/28/8d690313 1141 4030 93e2 40e89899aa0e 200.gif 9 perkara suami WAJIB buat pada isteri sebelum berasmara

Menurut Dr. David Givens, pengarah di Center for Nonverbal Studies, mengeyit mata (wink) adalah salah satu cara yang paling mudah untuk menggoda wanita sebelum berasmara. 

Jadi, sebelum anda menggoda isteri itu, apa kata cuba kenyit mata padanya. Pasti dia akan teruja dan tak sabar nak bersama anda! Hihi

Ada tak antara 9 benda ini dibuat oleh suami anda? Kalau tiada, bolehlah anda minta mereka lakukan nanti. Barulah sama-sama bahagia malam nanti 😉

 

Sumber rujukan: Romper

Baca juga:

6 teknik yang mudah buat isteri puas dan capai klimaks

 

Ada isu keibubapaan yang buat anda risau? Jom baca artikel atau tanya dan dapat terus jawapan dalam app theAsianparent kami! Download theAsianparent Community di iOS dan Android, sekarang!