10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

lead image

Anda mencari-cari tempat shopping raya di KL yang gempak dengan pelbagai baju raya yang terkini dan murah? Jom pergi 10 tempat wajib ini!

Lagi seminggu nak raya tapi anda belum beli sebarang baju raya dan barangan raya yang lain? Jangan risau! Kami akan membantu anda dengan senarai 10 tempat shopping raya di KL ini.

Jangan lepaskan impian anda untuk melaram cantik-cantik di Hari Raya ini semata-mata kerana anda tiada masa nak pergi membeli-belah.

10 tempat shopping raya di KL ini pasti sempat untuk anda kunjungi walaupun ketika sibuk. Jom tengok di mana!

10 tempat shopping raya di KL yang wajib anda kunjungi

Jika anda tak tahu mana nak cari baju raya yang cantik dan harga berpatutan, apa kata anda ke 10 tempat shopping raya di KL ini:

#1 Kenanga Wholesale City

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2018/06/kenanga wholesale city mall kl.jpg 10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

Kredit: Cari Destinasi

Satu tempat shopping raya di KL yang paling best. Kenanga Mall ialah tempat yang sesuai untuk anda berbelanja dengan harga yang amat murah.

Lagi satu, sini pun terkenal sebagai syurga kain, tau! Carilah apa yang anda mahu di sini, pasti anda akan jumpa semuanya.

#2 Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR)

Pilihan yang terdapat di sini tak payah cakaplah berapa banyak. Sudahlah harganya berpatutan! Pasti anda akan bawa balik pelbagai beg baju 😛

Apa yang paling best ialah di sini anda boleh shopping last minute sampai ke malam raya! Ha, tiada alasan lah mengapa anda tiada baju baru di pagi raya, kan?

#3 Jalan Masjid India

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2018/06/beli belah aidilfitri.jpg 10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

Tidak lengkap senarai tempat shopping raya di KL jika kami tak menyenaraikan Jalan Masjid India dan Jalan Raja Alang. Semua benda anda boleh cari di sini!

Apa yang penting ialah pilihan yang ditawarkan pelbagai, terkini dan murah berbanding di tempat-tempat lain! Yang paling best ialah ia berdekatan dengan jalan TAR!

#4 Sungei Wang

Sungei Wang antara tempat shopping raya di KL yang paling tertua di tengah-tengah kotaraya KL. Ia dibuka pada tahun 1977. 

Apa yang best sekali, anda boleh mendapatkan baju, toys, aksesori badan dan pelbagai hiburan lain di sini. Lengkap semuanya dan dengan harga yang murah!

#5 Jakel Mall 

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2018/06/jakelmall int.jpg 10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

Kredit: Urbanisma

Jika anda ingin beraya dengan koleksi baju raya jenama selebriti terkenal, anda pasti tidak akan menyesal pergi Jakel Mall.

Tempat shopping raya di KL ini memang penuh dengan pelbagai pilihan baju raya jenama selebriti popular. Pilih saja yang mana yang anda berkenan!

#6 Mid Valley Megamall

Mid Valley Megamall antara pusat membeli-belah terbaik di Kuala Lumpur. Ia juga sering menjadi tumpuan ramai warga kota!

Sebab mengapa Mid Valley menjadi pilihan ialah kerana warga kota tak perlu sibuk memikirkan bagaimana nak ke sini tanpa menghadap kesesakan lalu lintas.

Jadi kalau anda nak shopping last minute untuk raya, apa kata cuba Mid Valley!

#7 PKNS Shah Alam

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2018/06/DSC 0746 1024x678.jpg 10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

Kredit: Tourism Selangor

PKNS Shah Alam juga sering menjadi tempat shopping raya di KL saat mood raya makin tiba. 

Apa yang paling best di sini ialah anda boleh dapat pelbagai baju raya dengan harga yang amat murah. Selepas itu, semua barangan aksesori pakaian, kasut, tudung dan sebagainya semua di bawah bumbung yang sama.

Tak payah susah-susah nak beli satu per satu barang lagi. Borong semuanya sekali!

#8 Plaza Masalam

Tak dinafikan, Shah Alam antara “lubuk” untuk membeli-belah ketika fasa nak raya. Plaza Masalam tidak terlepas dari senarai tempat shopping raya di KL ini. 

#9 Plaza GM

src=https://my admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/6/2018/06/Membeli belah GM KLANG.jpg 10 tempat shopping raya di KL yang anda wajib pergi untuk shopping last minute!

Kredit: faizsaaid.com

Ini antara tempat shopping raya di KL yang wajib untuk peniaga mendapatkan stok berniaga.

Jika anda pandai tawar menawar, pasti banyak barangan raya yang anda boleh beli di sini!

#10 Plaza Alam Sentral (PAS)

Selain PKNS dan Plaza Masalam, anda juga boleh ke Plaza Alam Sentral (PAS) untuk membandingkan pilihan yang ada. Di sini, ada banyak booth yang akan menjual pelbagai baju raya dengan harga yang berpatutan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Baca juga:

Sibuk nak beli baju raya hingga boros berbelanja di bulan puasa? Ini amaran penting untuk anda