Nak berasmara tapi malas sebab perut kenyang? Cuba 5 posisi mudah ini saja!

Nak berasmara tapi malas sebab perut kenyang? Cuba 5 posisi mudah ini saja!

Tiba-tiba, nafsu nak berasmara dengan pasangan memuncak pula. Tapi, perut kenyang sangat ni! Apa nak buat? Jangan risau... Apa kata anda cuba 5 posisi ini?

Pernah tak anda alami keadaan ini: Perut kenyang sangat, tapi nafsu nak berasmara pula tiba-tiba makin membuak. Alamak, malasnya!

Perkara ini mungkin boleh tiba-tiba terjadi lepas anda dan pasangan baru habis makan malam romantik. Takpun, suami bawa balik makanan kegemaran anda lepas kerja.

Takkan nak tolak makanan itu pula kan! Tapi, nak ignore saja ke nafsu itu? Hmm... Tunggu dulu! Sebelum anda tolak nak berasmara bulat-bulat sebab perut kekenyangan, apa kata baca ini dulu.

Di sini kami ada 5 posisi seks mudah yang amat sesuai jika perut kenyang sangat. Tak payah susah-susah pun. 

Lepas ini, bolehlah anda berasmara walaupun perut kenyang sangat :P

5 cara berasmara ketika perut kenyang sangat

1. Small Spoon

perut kenyang, perut kekenyangan, tips seksual suami isteri, tips seks, seks hebat,

Posisi seks spooning adalah posisi seks yang paling ideal untuk pasangan malas dan tidak mahu mengeluarkan terlalu banyak tenaga.

Lebih-lebih lagi kalau tengah perut kenyang. Caranya pun mudah saja! Anda hanya perlu berbaring dengan pasangan dan pasangan memulakan aksi dari belakang.

Tapi jangan lupa, tangan anda itupun boleh bergerak bebas untuk merangsang pasangan. 

2. Biar tangan anda melakukan aksi

Nak buat aksi doggy style, tapi anda kemalasan kerana perut kenyang? Jangan risau. Apa kata anda mulakan dengan tangan sendiri dulu.

Aksi mudah ini umpama sesi foreplay. Duduk di sofa yang empuk, kemudian, tatap mata pasangan. Sambil itu, tangan jangan lupa bergerak ya!

Sentuh titik-titik sensitif isteri dan suami ini. Pasti pasangan akan terangsang secara ektra!

3. Girlfriend in a Food Coma

perut kenyang, perut kekenyangan, tips seksual suami isteri, tips seks, seks hebat,

Rasa penat sangat nak melangkahkan kaki dari dapur? Apa kata anda berasmara di dapur saja? Hehe!

Nak berasmara di dapur mudah saja. Anda boleh cuba posisi seperti di atas ini. Mula-mula, pastikan anak tiada di rumah ya. Lepas itu, letakkan punggung anda di atas meja makan.

Kemudian, suami makin menghampiri dan anda perlu peluk pasangan. Kepit kedua-dua kaki dan sengetkan punggung untuk mendapat rangsangan di klitoris.

4. Nice N Easy

perut kenyang, perut kekenyangan, tips seksual suami isteri, tips seks, seks hebat,

Berbaringlah secara bersebelahan sambil berhadapan muka. Kemudian, cium dan rangsang pasangan dengan perlahan-lahan dan lembut.

Jika tak mahu foreplay lama-lama sebab malas, cuba tambah pelincir semula jadi (seperti air liur) pada area intim dan mulakan aksi. 

Taraaa! Siapa kata perut kenyang tak boleh berasmara? :P

5. Side by Side

Untuk posisi terakhir ini, anda boleh saling berbaring menghadap muka. Kemudian, biarkan pasangan memeluk anda.

Bengkokkan lutut untuk memulakan penetrasi. Apa yang paling best, anda dapat memeluk dan mencium pasangan dengan posisi dekat ini.

Barulah makin ghairah walaupun perut kenyang, kan?

Ha... macam mana? Ada tak aksi yang mudah untuk anda lakukan ketika perut kenyang? Jangan lupa save artikel ini untuk rujukan pada masa akan datang!

 

 

 

 

 

Peringatan: Anda tidak dibenarkan menyiar artikel ini di mana-mana laman web atau status Facebook yang lain, tanpa pemberian kredit dan pautan yang tepat lagi berfungsi pada artikel asal di laman The AsianParent Malaysia

Artikel ini asalnya ditulis oleh Adisty Titania dan mendapat kebenaran theAsianparent Indonesia untuk diterjemah

Baca juga:

 

Ada isu keibubapaan yang buat anda risau? Jom baca artikel atau tanya dan dapat terus jawapan dalam app theAsianparent kami! Download theAsianparent Community di iOS dan Android sekarang!

Penulis

Ayu Idris

Artikel(Cerita)
app info
get app banner