Tak payah susah-susah, ini 7 cara mudah untuk bahagiakan pasangan anda!

Tak payah susah-susah, ini 7 cara mudah untuk bahagiakan pasangan anda!

Pasangan anda sayang anda tak kira apa pun. Walaupun dengan perkara simple, tentu anda boleh buat pasangan gembira dengan cara kekalkan hubungan mudah ini.

Bila tengok pasangan lain buat surprise besar-besaran pada pasangan, anda pun rasa nak buat benda yang sama tapi malas juga rasanya.... kan?

Bukan apa, dengan kerja, dengan nak jaga anak atau penat lepas buat kerja rumah, memang susah nak cari masa untuk buat semua ni.

Jangan risau, hari ini, kami di theAsianparent akan menyediakan tips 7 cara kekalkan hubungan yang mudah dan tak perlu keluarkan duit pun! Jom kita tengok apakah ia.

7 cara mudah bahagiakan pasangan, tak pakai banyak duit pun!

1. Cara kekalkan hubungan: Beli makanan kesukaan mereka

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Pasangan anda mesti ada makanan kegemaran mereka, kan?

Semasa anda dalam perjalanan nak balik ke rumah, ataupun ketika anda rajin hendak memasak, apa kata singgah sekejap untuk beli makanan kegemaran mereka atau masak menu tersebut! 

Makanan adalah salah satu cara untuk beritahu yang anda sayangkan pasangan anda. Jadi, ini adalah salah satu cara yang bagus untuk buat pasangan anda happy.

2. Cara kekalkan hubungan: Beri kad ucapan

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Ini adalah salah satu cara yang sangat mudah untuk bahagiakan pasangan anda.

Semasa pasangan anda sedang sibuk bekerja, whatsapp kad ucapan cinta pada pasangan anda. Pasti buat mereka tersenyum dan akan kurangkan bebanan kerja yang mereka lalui!

3. Cara kekalkan hubungan: Tolong kemas rumah

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Anda tak perlu nak buat kerja-kerja besar seperti mengemop satu rumah untuk buat pasangan anda gembira.

Tolong mereka basuh pinggan atau lap meja makan pun dah cukup untuk buat pasangan anda rasa dihargai. Ha... jadi suami, apa lagi? Cuba buat surprise pergi cuci pinggan mangkuk dekat dapur tu.

Tengoklah betapa isteri anda akan tersenyum sampai ke telinga bila lihat anda buat perkara itu!

4. Ajak pasangan anda tonton filem kegemarannya (walaupun filem itu anda tak minat!)

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Anda tahu filem kesukaan pasangan anda bakal ditayangkan di pawagam. Beri kejutan pada mereka dengan membeli tiket wayang dan teman pasangan anda tonton filem kesukaan mereka ini.

Pasti mereka suka apabila anda tahu apa yang mereka inginkan.

5. Cuba cara baru di bilik tidur

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Kejutkan pasangan anda di bilik tidur dengan letakkan lilin aroma dan mencuba beberapa posisi baru yang mudah ini atau beli pakaian dalam baru dan hanya nampak seksi untuk mereka.

Mesti hilang segala penat kerja bila lihat anda buat begini.

6. Masakkan makanan kegemaran pasangan

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Setiap orang mesti ada makanan simple yang mereka gemari. Jadi, masakkan mereka makanan ini untuk buat pasangan anda bahagia.

Pada masa yang sama, anda pun tak perlu bertungkus-lumus di dapur.

7. Tengok rancangan kegemaran mereka (walaupun anda tak suka!)

cara kekalkan hubungan, tip suami isteri, tip rumah tangga, tip rumah tangga bahagia, kejutan untuk suami, kejutan untuk isteri, rahsia pasangan bahagia,

Memang tak mudah nak tengok rancangan yang anda tak suka. Contohnya macam rancangan sukan atau untuk lelaki, cerita cinta "meleleh-leleh" untuk wanita.

Tapi, apa salahnya kalau anda luangkan sikit masa untuk tonton rancangan kegemaran mereka bersama-sama. Anda hanya perlu duduk di sebelah dan peluk mereka saja.

Dalam perhubungan, mungkin kebanyakan masanya, anda penat untuk bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk pasangan anda, dan ini bukan sesuatu yang tak normal.

Anda masuh boleh buktikan yang pasangan anda bermakna untuk anda tanpa perlu melakukan sesuatu yang besar. 

Jadi, selamat mencuba!

 

 

 

 

 

 

Peringatan: Anda tidak dibenarkan menyiar artikel ini di mana-mana laman web atau status Facebook yang lain, tanpa pemberian kredit dan pautan yang tepat lagi berfungsi pada artikel asal di laman The AsianParent Malaysia

Sumber rujukan: Elite Daily

Baca juga:

Ada isu keibubapaan yang buat anda risau? Jom baca artikel atau tanya dan dapat terus jawapan dalam app theAsianparent kami! Download theAsianparent Community di iOS dan Android sekarang!

Artikel(Cerita)
app info
get app banner