13 idea unik untuk buat surprise hari jadi pada suami anda!

13 idea unik untuk buat surprise hari jadi pada suami anda!

Anda tercari-cari idea surprise birthday suami? Jom cuba 13 idea ini! Pasti suami anda tidak akan melupai hadiah hari jadi kali ini. Hehe

Hari jadi suami anda semakin hampir? Jom kita cari idea surprise birthday suami! Mesti anda nak buat sesuatu yang istimewa sempena birthday suami, kan?

Jadi jom! Kami bawakan kepada anda 13 idea surprise birthday suami yang unik ini. Pasti suami akan sentiasa teringat kenangan indah ini kelak!

13 idea surprise birthday suami

Idea surpise birthday suami ini bukan melibatkan makan malam mewah tau. Tapi, ia hanya beberapa idea unik yang masih boleh merapatkan lagi hubungan kalian.

#1 Dedikasi lagu dekat radio

Tak semestinya lagu romantik. Lagu comel-comel pun nampak sweet saja. Tapi jangan lupa suruh suami dengar radio tu!

Kalau tak nanti terlepaslah ucapan anda.

#2 Sorok kad hari jadi dalam seluar dia (amboi, nakalnya!)

idea surprise birthday suami, idea surprise hari jadi suami, hari jadi suami, hadiah hari jadi suami, hadiah birthday suami, hadiah anniversary,

Apa salahnya kalau nak nakal-nakal sikit. Nak jadi lebih nakal? Cuba hantar mesej berbaur nakal pada suami sepanjang dia di pejabat.

Pasti tak sabar dia nak balik nanti!

#3 Bagi hadiah bentuk muzik

Kalau suami anda sukakan muzik, hadiahkan dia idea surpise birthday suami ini - tiket ke konsert atau jika anda pandai menyanyi, apa kata dendangkan lagu untuknya?

Pasti dia terharu!

#4 Renung bintang dan bulan

Pernah tak anda pergi tengok bintang dan bulan dengan pasangan? Ala... macam dalam movie tu! 

Ha, kalau tak pernah.... cubalah buat!

#5 Idea surprise birthday suami: Waktu makan tengahari!

Anda boleh masak sesuatu yang special, atau order dan hantar makanan tengahari pada suami. Mesti dia terkejut!

#6 Sertai hobinya

idea surprise birthday suami, idea surprise hari jadi suami, hari jadi suami, hadiah hari jadi suami, hadiah birthday suami, hadiah anniversary,

Walaupun hobi suami tidak digemari anda sangat, tapi apa salahnya jadikan hobinya sebagai idea surprise birthday suami, kan? 

Pasti dia tak jangka anda nak buat surprise padanya!

#7 Idea surprise birthday suami: Pergi bercuti sekejap

Kalau birthday suami jatuh hari minggu, kalian bolehlah pergi berjalan-jalan sekejap. Alah, tempat dekat pun tak mengapa!

#8 Idea surprise birthday suami: Balut diri anda

Ehem, faham tak apa yang cuba kami cakapkan? Hehehe... cuba nakal-nakal sikit untuk birthday kali ini.

Anda ikat reben pada badan, dan berbaring atas katil. Kemudian bisikkan pada suami "Sayalah hadiah abang kali ini. Bukakan ikatan reben sayang..."

Kemudian apa lagi, hehehe

#9 Hadiah setiap jam

idea surprise birthday suami, idea surprise hari jadi suami, hari jadi suami, hadiah hari jadi suami, hadiah birthday suami, hadiah anniversary,

Cuba beli hadiah kecil-kecil yang tak mahal, namun berguna. Contohnya seperti kupon, minyak wangi, tiket wayang.

Kemudian, minta suami buka setiap hadiah bagi setiap jam. Wah, banyak hadiah boleh dapat ni!

#10 Idea surprise birthday suami: Makan malam dengan kawan-kawan

Ini pasti buat mereka terharu! Rancanglah dengan kawan-kawannya.

#11 Rancang adventurous trip dengan kawannya

Jika suami anda jenis yang lasak, cuba rancang apa-apa trip yang akan buat dia seronok seperti trekking, camping, rafting atau zip lining.

Kalau anda tak tahu sangat, tanya saja kawan-kawan dia!

#12 Suruh kawan kerja call seorang demi seorang

Anda beritahu kawan-kawannya yang hari itu adalah hari jadi suami. Kemudian, minta mereka hubunginya satu per satu.

Pasti dia terkejut sepanjang hari itu!

#13 Layan dia seperti raja

idea surprise birthday suami, idea surprise hari jadi suami, hari jadi suami, hadiah hari jadi suami, hadiah birthday suami, hadiah anniversary,

Siapa yang tak mahu rasa special ketika hari jadi, kan? Jadi, layanlah suami anda itu seperti raja pada hari jadinya. Ikut saja semua arahannya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peringatan: Anda tidak dibenarkan menyiar artikel ini di mana-mana laman web atau status Facebook yang lain, tanpa pemberian kredit dan pautan yang tepat lagi berfungsi pada artikel asal di laman theAsianparent Malaysia

Sumber rujukan: Mom Junction

Baca juga:

Ada isu keibubapaan yang buat anda risau? Jom baca artikel atau tanya dan dapat terus jawapan dalam app theAsianparent kami! Download theAsianparent Community di iOS dan Android sekarang!

Penulis

Ayu Idris

Artikel(Cerita)
app info
get app banner