Lelaki Habis RM4.2 Ribu Belanja Awek, Sekarang Tiba-Tiba Minta Putus!

Lelaki Habis RM4.2 Ribu Belanja Awek, Sekarang Tiba-Tiba Minta Putus!

Habis duit sebab makanan? Ha...biar betul? Jom baca selanjutnya perkongsian lelaki ini

Boleh dikatakan banyak juga pages Facebook yang mengetengahkan kehidupan mahasiswa universiti atau orang awam. Bahkan perkongsian mereka ada yang menghiburkan dan tak kurang juga yang boleh memberi inspirasi kepada kita semua. Seperti pengakuan seorang lelaki ini tentang teman wanita yang menghabiskan duitnya semata-mata untuk beli makanan! Perghh..biar betul?

Untuk berkongsi cerita dan pengakuan mereka, kebanyakannya hanya menggunakan nama palsu dan tidak mahu mendedahkan identiti diri masing-masing mungkin nak menjaga hak pravasi sendiri. Yalah, sekarang ni kalau silap sikit post dalam Facebook boleh viral wey!

Teman wanita habiskan duit untuk beli makanan

teman wanita

Lantas dengan itu, seorang lelaki berkongsi kisah tentang teman wanita dalam UTAR Confessions yang telah dipost pada 6 Disember yang lalu dan mendapat perhatian ramai pengguna Facebook yang merasakan sikap teman wanitanya dan pengakuan itu tidak masuk akal langsung!

Ini ceritanya...

Lelaki itu bermula kisahnya dengan mengatakan sejak dia mempunyai teman wanita, dia telah membelanjakan sekurang-kurangnya RM100 untuk makan bersama kekasih pujaan hatinya itu. Namun bayangkan, dalam satu hari ada 3 kali makan dan jumlah harian yang dibelanjakan sekitar RM300.

Tapi dalam masa dua minggu, dia perlu membelanjakan hampir RM 4.2 ribu untuk memberi makan kepada teman wanitanya itu! Fuh, biar betul sebanyak tu untuk makan sahaja?

kekasih demand

Disebabkan itu, kekasihnya terpaksa meminta untuk berpisah dengannya kerana gajinya tidak cukup untuk menampung segala permintaan teman wanitanya itu dan hanya boleh layan kehendaknya cuma dua minggu itu sahaja! 

Dalam masa yang sama, netizen yang respon pada perkongsian tersebut tertanya- tanya apakah jenis makanan yang mereka makan sampai mencecah harga RM100. Adakah mereka ini makan emas?

Ada juga komen positif daripada orang ramai yang mengatakan walaupun dapat gaji beribu setiap bulan, ini bukanlah cara yang bagus untuk membelanjakan wang.

Bagaimana pula dengan pandangan anda? pernah tak berhadapan dengan wanita yang bersikap  demand dan kaki kikis ini? Apa kata anda kongsikan pengalaman itu dalam ruangan komen di bawah nanti. 

5 Kategori wanita yang tak boleh diajak dating!

kekasih

Bila difikirkan semula memang ada beberapa kategori wanita yang tak boleh diajak dating sebab anda seolah menempah maut atau sengaja membuat sesebuah perhubungan itu jadi renggang. 

Jadi sebaiknya kalau nak pilih kekasih hati untuk dijadikan isteri, buat pilihan dengan tepat dan bawa si dia berjumpa dengan ibu anda terlebih dahulu kemudian tengok cara dia layan mak anda kalau pass memang terbaiklah nampak gayanya! 

#1. Kawan baik kakak anda

Pada permulannya mungkin tak namapak sebarang masalah, tapi kalau satu hari nanti berlakunya perselisihan faham pasti semua rahsia anda akan terbongkar kepada kakak. Jadi agak susah untuk mempertahankan diri bila diserang.

#2. Setiausaha anda

Ada sesetengah masyarakat yang memandang serong dengan kerjaya sebagai setiausaha. Ini kerana bagi mereka setiausaha hanya tahu menggoda bos seterusnya nak kahwin dengan bos. Jika anda melakukan perkara sedemikian secara tak langsung anda mengiakan tanggapan orang.

#3. Bekas teman wanita

Ada orang kata walaupun dah putus anda masih boleh jadi kawan. Tapi sebaiknya kalau sudah putus elok dilupakan saja hubungan tersebut. Malah anda juga tidak ada sefahaman untuk bersama lagi.

#4. Teman wanita kawan anda

Ini satu kesalahan yang paling tak boleh diterima dan teruk sekali kalau anda buat. Jangan sesekali tersyok pada kekasih sahabat anda kerana ia boleh mengakhiri sebuah persahabatan.

#5. Wanita yang kuat demand

Dinasihatkan supaya tidak mendekati dengan mana-mana wanita yang kuat demand sebabnya anda boleh sakit otak nak melayan perangai mereka. Jangan ingat dia seorang saja yang ada dalam dunia ini, anda boleh pilih orang lain sebagai calon isteri!

Lelaki Habis RM4.2 Ribu Belanja Awek, Sekarang Tiba-Tiba Minta Putus!

Untuk dapatkan lebih banyak informasi dari theAsianparent Malaysia, boleh terus download Aplikasi Keibubapaan #1 Di Asia Tenggara kami.

Sumber: World Of Buzz

Peringatan: Anda tidak dibenarkan menyiar artikel ini di mana-mana laman web atau status Facebook yang lain, tanpa pemberian kredit dan pautan yang tepat lagi berfungsi pada artikel asal di laman theAsianparent Malaysia

Baca juga

Ada isu keibubapaan yang buat anda risau? Jom baca artikel atau tanya dan dapat terus jawapan dalam app theAsianparent kami! Download theAsianparent Community di iOS dan Android sekarang!

Artikel(Cerita)
app info
get app banner